top of page

Zelf veel stress en werkdruk door een hoog verzuim in jouw team?
Jouw medewerkers snel terug op de werkvloer door korte coach-trajecten zonder wachtlijst en praktische hulp voor jou

Je dag begint al met een ziekmelding in je team en je weet niet meer hoe je het werk gedaan moet krijgen. Je ervaart inmiddels net zoveel stress en werkdruk als jouw mensen, waardoor je agenda overvol is en je van afspraak naar afspraak rent. Jij wordt aangesproken op de cliënten die niet op tijd geholpen worden en  de dingen die blijven liggen en bent de hele dag bezig met brandjes blussen. Je hebt nauwelijks tijd voor de medewerkers die nog wel aanwezig zijn en maakt je zorgen over hun gezondheid.

Zelf veel stress en werkdruk door een hoog verzuim en in jouw team - werkgeluk coaching

Zie jij de signalen van dreigend verzuim?

Als leidinggevende herken je vast de signalen:

 • concentratieproblemen

 • fouten

 • frequent verzuim

 • vergeetachtigheid

 • onoplettendheid tijdens vergaderingen

 • prikkelbaarheid en meer 

Dit zijn symptomen van een medewerker die niet goed in zijn of haar vel zit.

Deze situatie heeft niet alleen invloed op de betreffende medewerker, maar ook op het team en de organisatie. Het kan leiden tot klachten, onderlinge spanningen, ontevredenheid bij cliënten, en stroef lopende projecten.

Het gevoel van controle verlies neemt toe, en je maakt je terecht zorgen.

Dit kun jij er niet bij hebben

Het ziekteverzuim in de zorg is boven de 8%, wat betekent dat meer dan 1 op de 12 medewerkers ziek thuis zit. 
Er zijn meer dan 50.000 vacatures in de ouderenzorg. 
De zorg voor ouderen dreigt de komende 15 jaar onbetaalbaar te worden. Als het beleid niet verandert, verdubbelen de uitgaven voor ouderenzorg de komende 15 jaar van 18 naar 37 miljard euro per jaar. Daarom wordt er veel bezuinigd binnen zorginstellingen.
De werkdruk is hoog en het is moeilijk om aan nieuwe medewerkers of vervangers te komen. 


Jij wil jouw medewerker dus zo snel mogelijk weer terug op de werkvloer hebben en nieuwe uitval voorkomen.

Een goed draaiend team dat alle doelen haalt en energie en plezier heeft, waardoor jij als leidinggevende meer rust hebt.

Een goed draaiend team en rust als leidinggevende - Werkgeluk menu

 

Jij wil dat jouw medewerker weer lekker werkt en alle cliënten naar tevredenheid kan helpen. Dat hij/zij weer grip heeft op zijn/ haar leven en Dat jullie beiden aan het eind van de werkdag naar huis gaan met een voldaan gevoel en energie over hebben om er thuis te zijn voor gezinsleden.

Je wil weer grip op jouw eigen agenda en tijd om aandacht aan je team te geven.

Wat je nodig hebt is Werkgeluk Coaching voor jouw medewerker; een traject op maat met daarnaast voor jou praktische hulp en tips.

Werkgeluk Coaching; coach-trajecten op maat zonder wachtlijst en met zichtbaar resultaat

Uitgelicht

Hoe zou het voor je zijn als jouw medewerker begeleiding krijgt om weer aan het werk te gaan? Als jouw medewerker weer energie heeft om het werk te doen en een goede werk privé balans aanhoudt. 

Hoe zou het voor je zijn als je minder tijd kwijt bent aan verzuimbegeleiding en je jezelf geen zorgen hoeft te maken om het welzijn van je medewerkers?

Werkgeluk coaching:

 • Het maakt werken en samenwerken makkelijker 

 • Het geeft energie en zelfvertrouwen

 • Het voorkomt ziekteverzuim en functioneringsproblemen

 • Het vergroot de betrokkenheid en motivatie

 • Het verbetert de werk-privé balans

 • Het vergroot het plezier in het werk en leven

Coach werkgeluk Marjolijn van Noord van het werkgelukmenu

Maak je je zorgen om een medewerker?

Wacht niet langer, maar kom in actie.
Hoe eerder je er bij bent, hoe beter. Uitval voorkomen, levert je winst op. 

Al is jouw medewerker maar 1 week eerder aan het werk dan heb je de kosten van het coachtraject er al uit.

De werkgeluk coach inzetten

Meer weten over Werkgeluk Coaching en de trajecten op maat?

Vraag dan een gratis gesprek aan en ik vertel je graag meer.

Hoe ik werk

Als ik aan het werk ga met jouw medewerker dan spreek ik meerdere keren af in mijn praktijkruimte in Hoofddorp of online via Teams, Zoom of videobellen. Per sessie kijken we naar oorzaken van gedrag, gevoelens die niet in lijn zijn met de situatie en gebeurtenissen die niet fijn waren. Ik help hen, hun situatie en de manier waarop ze tegen iets aankijken te veranderen. 
Ik zoek de oorzaak van belemmeringen en ga daar mee aan de slag. Het geeft bewustwording en inzicht in het gedrag, waardoor ruimte ontstaat om ander gedrag te laten zien. 
Inhoudelijk bepaalt de medewerker zelf wat hij of zij wel of niet wil delen met jou, maar de resultaten van de sessies merk je als leidinggevende meestal direct. 

Ervaringen van medewerkers

Rianne,

Ergotherapeute

“Ik ben blij dat ik via mijn werkgever bij het coach traject van Marjolijn terecht ben gekomen. Meerdere factoren hebben mij verbetering gebracht, maar Marjolijn heeft mij geholpen mij in te laten zien dat het niet allemaal perfect hoeft te zijn. Ze heeft me geholpen om over mijn schaamte heen te stappen om toch gewoon bij collega's te raden te gaan en ze inzicht te geven in hoe ik te werk ga. Met als doel tips van ze aan te kunnen nemen."

Bas, 

Praktijkopleider

"Het coach traject bij Marjolijn heb ik als zeer leerzaam ervaren. Het inzicht in mijn energiebalans en verwerking vanuit het verleden hebben mij weer meer lucht gegeven in mijn leven."

Anoniem, zorgmedewerker

"Het coachtraject bij Marjolijn heb ik als verrassend ervaren. Ik dacht geen coaching nodig te hebben omdat er geen problemen waren op mijn werk. Maar ook zonder problemen kreeg ik toch nieuwe inzichten in hoe ik mijn werk doe en waar het qua balans wel beter kan. Het heeft mij geholpen wat meer rust te creëren en handvatten gegeven mijn werk plezierig voort te zetten. "

Iris,

Fysiotherapeut

“Ik vond het coaching-traject met Marjolijn erg fijn. Ze heeft mij geholpen in te zien op welke vlakken ik beter voor mijzelf kan zorgen, waardoor ik zowel thuis als op werk beter kan functioneren."

Sander,

Zorgmedewerker

"Ik kan een coach-traject bij Marjolijn aanraden, omdat zij een luisterend oor is. Zij heeft mij geholpen om de dingen om mij heen weer positief in te zien en een positief toekomstplanning gegeven. De gesprekken met Marjolijn gaven mij een goed gevoel en ik vertrouwde haar volledig, het was een fijne sfeer en rustgevende omgeving. ."

Ilona,

zorgmedewerker

"Ik heb het coach-traject bij Marjolijn als heel positief ervaren. Ze gaf gelijk een heel vertrouwd gevoel en heeft mij echt door mijn Burn-out heen gesleept. 
Heel fijn is ook dat ze ruim de tijd neemt voor je." 

Wie is die Werkgeluk coach?

Mijn naam is Marjolijn van Noord

Er is niets zo erg als eindeloos op een wachtlijst staan en niet geholpen worden. Helaas zie ik dat veel in mijn praktijk en dat helpt niet om een medewerker weer snel terug op de werkvloer te hebben.

Daarom werk ik als Werkgeluk Coach.

Met mijn achtergrond als HR-adviseur en studies Personeel & Arbeid en Psychologie kom ik graag snel tot de kern. Ik sla een brug tussen probleem en werkplek en ruim met een client op uit het verleden wat nog in de weg zit. Daarnaast geef ik praktische tips aan de leidinggevenden om de medewerker te helpen en te steunen. 

Ik ben open, begripvol, doorzie mensen, praktisch, creatief en diepgaand en sluit aan bij de behoefte van de medewerker en leidinggevende. Ik kijk wat er nodig is en zorg voor snel resultaat.

Ik bied kortdurende trajecten op maat, zonder wachtlijst.

Marjolijn van Noord

Wacht niet langer en plan een gesprek in om jouw medewerker snel te helpen. Als je nog langer wacht, lopen jouw stress en werkdruk zo op dat je zelf ziek wordt.

bottom of page