top of page

Simpele manieren om geluk te ervaren in kleine dingen

Bijgewerkt op: 22 nov. 2023


Met een advent kalender kun je dagelijks geluk ervaren in kleine dingen. Dat helpt om je werkgeluk te vergroten en meer te genieten van je leven en je werk.


Heb jij wel eens een adventskalender gehad?


Heb jij het kleine geluk al eens ervaren van elke ochtend een vakje openmaken?


Een adventskalender is een aftelkalender naar kerst. 24 vakjes om vanaf 1 december naar kerstavond af te tellen en je te verheugen op een feest vol warmte en gezelligheid. Elke dag een stukje dichterbij het feest en geluk ervaren in kleine dingen. Als kind hadden wij elk jaar met kerst een adventskalender. Ik kan me nog goed herinneren hoe het voelde.

Als kind geluk ervaren in kleine dingen


We staan met zijn drieën voor de plaat aan de muur. Het is een mooie kleurrijke tekening van Jozef en Maria op een ezel, rijdend naar een houten stal. Er staan schapen op, herders en een engel. De stal ziet er warm en knus uit en in de lucht erboven zie ik een ster. Als ik goed kijk, zie ik de kleine nummertjes staan en de vage contouren van de vakjes die straks open mogen. Samen met mijn broertje en zus mogen we om de beurt een vakje openmaken. Elke dag een nieuw moment van verrassing.

Ik voel een gevoel van spanning en blijdschap in mijn buik. Het is zover, 1 december en ik mag het eerste vakje openmaken. Ik peuter aan de randen van vakje 1. “Voorzichtig”, roept mijn zus. Het vakje springt eindelijk open en ik zucht van opluchting dat ik het deurtje niet gescheurd heb. De afbeelding van een kaars met hulstblaadjes eromheen verschijnt. Wat mooi! Straks op school gaan we ook echt de eerste adventskaars laten branden, bedenk ik me en ik krijg een warm gevoel van binnen.

Wat zal er morgen achter het deurtje zitten?


Hoe blij kun je worden van zo’n klein moment van geluk! Ervaar jij dat nog wel eens als volwassenen dat je geluk kan ervaren in kleine dingen?


In het dagelijks leven lijkt er soms meer niet dan wel goed te gaan. We hebben te maken met financiële problemen door hoge energierekeningen, oorlog aan de rand van Europa en op het werk is het druk en onderbezet. Juist nu is het ervaren van die kleine geluksmomentjes heel belangrijk. Een tegengeluid in deze soms lastige tijd. Daar kun je energie uit putten en naar uitkijken, net als een vakje open maken van een adventskalender.


Geluk ervaren in kleine dingen; geluksmomenten


Iedereen wordt weer blij van andere dingen, dat is persoonlijk, maar over het algemeen is er wel overlap. Ik geef je dan ook graag voorbeelden van kleine geluksmomentjes, zoals ik dagelijks geluk kan ervaren in kleine dingen. Laat je inspireren en ik daag je uit om dagelijks kleine geluksmomenten voor jezelf te gaan vinden. Sta er even bij stil en geniet van het fijne gevoel in je lijf.


20 van mijn kleine geluksmomenten:

 1. Een vers kopje koffie in de morgen

 2. Het tintelende gevoel na koud afdouchen

 3. Mijn werkweek starten met een yogales

 4. Een boek lezen

 5. In de zon zitten

 6. Chocola eten

 7. Samen met anderen zingen

 8. Knuffelen

 9. Snuffelen in leuke winkels

 10. Mijn favoriete tijdschrift dat op de mat valt

 11. Lieve appjes van vrienden en familieleden

 12. Rode wijn drinken in goed gezelschap

 13. Nog even doezelen in mijn bed voor het opstaan

 14. Een kaart schrijven en sturen aan iemand

 15. Met een dekentje op de bank zitten

 16. Een onverwacht cadeautje krijgen

 17. Voor het eerst mijn nieuwe kleren aandoen

 18. Kijken naar hoe iemand anders voor me kookt

 19. Radio luisteren in de auto en meezingen

 20. Dagelijks een vakje open maken van een adventskalender

Herkenbaar? Wat is voor jou een geluksmoment?

Een adventkalender is het ideale symbool van geluk ervaren in kleine dingen. Deze kerst krijg je van mij een werkgeluk adventkalender

Ik wil jou een dagelijks geluksmomentje laten ervaren en heb een Werkgeluk Adventskalender gemaakt.

Vanaf 1 december kun je dagelijks een vakje openmaken op LinkedIn en Instagram.

Ik zal dagelijks t/m 24 december een post plaatsen met een quote en een verwijzing naar een blog over geluk en werkgeluk die jou blij kan maken.

Mijn cadeautje aan jou in deze decembermaand, om samen af te tellen tot een warme en gezellige kerst.


Kun je niet wachten tot 1 december en wil je nu meteen lezen over werkgeluk?


Vraag dan het e-book “De 5 basis ingrediënten van werkgeluk” aan en je kan direct aan de slag.
“Het werkgelukmenu helpt leidinggevenden en hun teams werkdruk en onvrede aan te pakken. Er worden activiteiten op maat georganiseerd, individueel en als team, die energie en voldoening opleveren en ondersteunend zijn aan de dagelijkse uitdagingen in het werk.”

88 weergaven0 opmerkingen
bottom of page