top of page

Jezelf zijn, onder deze zeven voorwaarden kan jij bloeien en groeien

Wanneer kom jij als mens tot bloei?


Hoe kun jij jezelf zijn?


Voor rozen zijn daar zeven voorwaarden voor die eigenlijk ook van toepassing zijn op jezelf zijn en persoonlijke ontwikkeling.

Bloei, groei wees  jezelf als geen ander. Jezelf zijn, net als een roos heb je hier voorwaarden voor werkgelukmenu.nl

Jezelf zijn quote: bloei, groei, wees jezelf als geen ander

Afgelopen week kreeg ik bloemen. Een gemengde bos met prachtige rozen daarin. En hoe vaak rozen ook niet uitkomen bij mij, staan deze roze rozen nog steeds te bloeien en worden mooier en mooier. Tussen alle andere bloemen in, straalt deze roos aan alle kanten en is volledig zichzelf.

Het inspireert me deze roos te zien en te bedenken hoe mensen ook tot bloei kunnen komen, als ze zichzelf zijn in hun omgeving.

Je hebt zeven voorwaarden waaronder jij kan bloeien net als een roos.


Jezelf zijn onder dezelfde 7 voorwaarden als een roos

Voorwaarde 1. Goede grond Een roos heeft een goede basis nodig om in te groeien. Goede grond bevat de juiste voedingsstoffen, wat luchtigheid en diepte. Voor jou is goede grond een thuis, een plek waar je jezelf op je gemak voelt en waar je jezelf kunt zijn. Luchtigheid in de zin van ruimte en diepte in de zin van steun zijn hierbij van belang.


Voorwaarde 2. Water Een roos heeft water nodig, anders worden de bladeren bruin. Jij hebt water en goede voeding nodig om te leven. Denk hierbij aan gezond eten, lichaamsbeweging, maar ook doen wat bij je past en wat goed is voor jou. Als je goed voor jezelf wilt zorgen, heb je water nodig.


Voorwaarde 3. Mest Een roos heeft regelmatig mest nodig om goed te kunnen bloeien. Bij jou staat mest voor kennis en spirituele voeding. Om te kunnen bloeien zul je moeten blijven leren. Je kunt jezelf scholen, boeken lezen, van andere mensen leren en inspiratie opdoen in wat voor vorm dan ook. Jezelf zijn op jouw manier, vraagt om mest die bij jou past. Zoek naar wat jou voeding geeft.


Voorwaarde 4. Ruimte Een roos heeft ruimte nodig om te kunnen groeien. Als er te weinig ruimte is, komen er minder bloemen tot bloei. Jij hebt ook ruimte nodig. Ruimte om jezelf te zijn, te doen wat jij wilt en de keuzes te maken die bij jou passen. Jezelf zijn is een belangrijke voorwaarden om tot bloei te komen.

Voorwaarde 5. Snoeien Om te blijven bloeien moet een roos regelmatig gesnoeid worden. Dat betekent dode, maar ook gezonde takken wegknippen om ruimte te geven aan de bloemen. Snoeien is ook voor jou als mens noodzakelijk om te blijven bloeien. Zo moet je soms afscheid nemen van werkzaamheden die geen energie meer geven of van negatieve relaties. Je zelf ontwikkelen door belemmerende overtuigingen op te ruimen en slechte gewoontes af te leren.


Voorwaarde 6. Rust Rozen bloeien niet het hele jaar. In de tijd zonder bloei hebben ze vooral rust nodig. Jij hebt ook je rust nodig. Slapen, mediteren, ontspanning, allemaal belangrijk om daarna weer te kunnen bloeien. Om te kunnen voelen wat jezelf zijn voor jou betekent, is rust heel belangrijk.


Voorwaarde 7. Begeleiding Klimrozen kunnen hun eigen weg vinden, maar komen nog beter tot bloei als ze daarin goed geleid worden. Begeleiding is belangrijk om het beste uit jezelf te kunnen halen. Dit bestaat uit een omgeving met mensen die je steunen, maar kan ook begeleiding zijn van een coach, mentor of leidinggevende. Je hoeft het niet alleen te doen.


Jezelf zijn quote


Edith Eger heeft hier een mooie jezelf zijn quote bij:

Honey, Find you and keep filling it up with more you. You don’t have to work to be loved. You just have to be you. May you be more and more you every day.
jij moet gewoon jezelf zijn en jezelf elke dag meer en meer worden. Aldus Edith Eger. werkgelukmenu.nl

De zeven voorwaarden voor jezelf zijn op een rij

Dit zijn de 7 voorwaarden waaronder een roos, maar jij ook als mens tot bloei komt op een rij:

1. Goede grond, als een stevige basis en thuis

2. Water, als in gezonde voeding

3. Mest, als in kennis en spirituele voeding

4. Ruimte, als in jezelf kunnen zijn

5. Snoeien, als in belemmeringen achter je laten

6. Rust, als in slaap en ontspanning

7. Begeleiding, als in een steunende omgeving of coach


Zo mooi als een roos uitkomt, zo gun ik iedereen uit te komen en te stralen. Ook jou!

Ik bied graag mijn ondersteuning aan, zoals voorwaarden zeven aangeeft. Je mag om hulp vragen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Ik straal als werkgelukcoach, omdat ik mezelf ben. Jij kunt jezelf zijn en ook gaan stralen. werkgelukmenu.nl

Plan een gratis spar-gesprek in en ik informeer te over de mogelijkheden.


17 weergaven0 opmerkingen
bottom of page